Våfflor och solglasögon

Idag var det våffeldagen!  Åtminstonde för mig :)
Blev lite ledsen när jag insåg att jag hade missat den i tisdags.
Men så mycket bättre att ha det tre dagar senare då Ica hade rea
på frasvåfflor och grädde som de hade över sedan den stora
dagen. Man borde ur ekonomisk vinkel alltid fira högtider några
dagar efter.

Jag och Nastasia hängde i Forum Nacka idag för att göra en
enkätintervju till kommande nummret av Fältbiologen. Det gick
bra! Tur att min uggle-vän var med mig så jag blev lite modigare.
Handlade ett par solglasögon. Nu är det bara vårjackan som saknas
I sommar ska vi till Italien och vandra, yey!



Idag är det fredag men det känns som en måndag.
Kanske för att jag ska jobba imorgon. Kanske för att jag är
på väg att bli sjuk .. orkar ju ingenting. Tog två öl med Kattpiss
Alec igår. Det var trevligt. Pratade lite bekymmer, lite minnen och
lite framtid. Det ska bli kul när Kattpiss har sin födelsedagsfest.
Grönsaks-tema .. ett tappert försök att festa nyttigt??  Undra om man
blir utkastad om man smugglar in en påse chips,
eller planterar små godisbitar lite här och var? Jag borde testa.. ..

 


Håkan får mig att längta

 

Sitter och försöker skriva en recension till skolan. Plötsligt rubbas hela min koncentration. De första takterna får min kropp att gunga. Sen början Håkan skråla. Det är  "En midsommarnattsdröm". Jag är inte längre i ett vardagsrum...

... Jag är på Soundclash, jag är 18 år igen. Jag är full av öl och har rött hår, jag är på danshumör och studdsar runt mitt på dansgolvet. Ingenting finns till förutom jag och musiken. Cajsa är bredvid mig. Hennes armar pendlar upp och ner och hon har absolut ingen taktkänsla men det är bara kul. Jessica har hittat någon vän som hon förmodligen tigger öl av. Snart är hon packad och spyr någonstans. Men allt är bara kul. Vi träffar alla gamla godingar, som yllekoftan, timmie, bäbisen och mr misfit. När vi blir kissnödiga och det är lång kö springer vi ut och sätter oss i någon trappuppgång. på Odenplan. Kanske någon hittar ett strul och försvinner för kvällen. Kanske inte, vem bryr sig? Troligast är att vi stannar tills tre då de stänger. Smink under ögonen och frisyren förstörd av danssvett drar vi hem till mig. Min tunnelbana går fortfarande hemmåt. Vi kanske köper något att äta om vi har några pengar kvar... eller så drar vi bara hem och gör mackor. Sen vaknar vi upp i Skarpnäck med dåsiga huvuden och ett leende på läpparna. Ännu en helkväll...¨

.".. jag vill ha dig för gamla tiders skull... " sjunger Håkan. Jag längtar tillbaks till gamla tider som aldrig kommer igen. En liten paus... men nu, tillbaks till min recension.


Jag tänker på er där borta i Tyskland, mina timmiesar!

image21
 På hultan för en mången år sedan - those were the days

image20
Cajjan och Wormi


Obejakad reslust utkräver hämnd

Idag har det snöat helt galet. Stora mjuka flingor som i en saga.  Var ute på en promenad med familjen Johnson. Det var trevligt men slutade i snökrig mellan mig och Jonathan. Jag åkte på stryk, rätt vanligt när det är kille mot tjej. Blev mulad och fick snö i hela munnen. Två gånger.

Jag får panik när alla är ute och reser och jag själv sitter hemma. Har precis läst Bruce Chatwins bok  "Drömspår". Där resonerar han kring vikten av att resa, vandra ... jag vikten av att röra på sig. Han fortsätter med konstateranden som att människan inte är gjord för att sitta still. För att finna frid måste man röra på sig.

Det kanske förklarar min brist på frid. Sist jag reste var i julas när jag och Anna hälsade på farmor. Och det var en så kort resa så den räknas knappt. Jag måste här ifrån.

Jag längtar till sommaren. Till de svenska fjällen. Stormkök och vyer. Jag längtar till ett liv ofokuserat på det materiella. Jag längtar efter klippta band. Jag vill känna mig fri och lycklig. Jag vill känna att jag lever. Upp och ner går det. Ena dagen är allt på topp för att jag nästa dag ska ramla ner i en svacka.

Lägenheten är uppsagd. Jag ska kasta allt jag inte behöver. Göra mig av med allt skit. Jag vill inte äga mer än jag behöver. Varför har jag till exempel sparat tre par trasiga skor? Fem par trasiga jeans?? Tror jag att sakerna av något sorts under ska laga sig själva?

Sen vill jag att mina kompisar ska komma hem och krama om mig.

RSS 2.0